Snowboarden is een gevaarlijke sport

snowboard-bestellen

Snowboarders zijn verreweg het meest kwetsbaar voor blessures. Vooral polsfracturen en hoofd- en schouderletsels komen veel voor. Hoewel helmen over het algemeen worden geadviseerd, gebruikt slechts een klein percentage van de snowboarders ze. Snowboarders zijn doorgaans snel, dus als ze vallen, kunnen ze een flinke klap krijgen. Ze zouden moeten weten hoe ze deze verwondingen kunnen voorkomen, maar dat doen ze niet. Skiërs hebben een wat kleinere kans op blessures dan snowboarders. Ski-ongevallen kunnen knie- en beenblessures tot gevolg hebben. De kans op blessures tijdens winteractiviteiten wordt aanzienlijk verminderd door een goede voorbereiding, zoals een warming-up en het dragen van beschermende kleding, zoals een snowboard helm.

Het materiaal van de snowboard

Er zijn verschillende soorten snowboards en allemaal hebben hun eigen vorm. Hout vormt vaak de kern van het snowboard. Het is omgeven door een laag glasvezel en plastic. De bodem is zowel de fundering als het gedeelte dat je omhoog schuift. Het bord is omrand met ijzer. Dit wordt het rechte gezicht genoemd. Het board heeft snowboard limieten. Ze zijn in verschillende vormen en maten. De snowboard bindingen is door middel van een baseplate met het board verbonden. Er is een spoiler aan de achterkant waar je tegenaan kunt leunen, terwijl je laarzen draagt. Bandjes bevestigen de laarzen aan de bindingen.

De verschillende materialen van snowboards

Een snowboard heeft verschillende delen die bestaan uit diverse materialen.  Bij het maken van een snowboard worden verschillende lagen gebruikt. De basislaag is extreem stijf en gemaakt van een duurzame thermoplast. Dit is het glijoppervlak van het snowboard. Dan is er nog de kern, die vaak van hout is gemaakt. Het kan echter van een ander materiaal zijn gemaakt. De stalen kant is de volgende. Dit is het basisoverzicht. Dit vergroot de grip in een bocht. Bovendien is de kern gecoat met glasvezel, waardoor het board stevig en stabiel is. Het bovenste blad heeft tien vakjes. Dit is een plastic laag.